NRK Field days

Klubben anordnar årligen en 2-3 dagars fieldday på någon lämplig plats i Norrköpings omgivning.

Under våren 2010 anordnade klubben en tre dagars fieldday ut på Abboreberg i Lindö - inte så lång från Norrköping men ändå ute vid kusten. Klubben hade tillgång till en övernattningsstuga som blev ett naturligt centrum under dessa dagar.  Bara vistelsen i skärgårdsmiljö ger en härlig avkoppling. Vädrets makter stod klubben bi och erbjöd bl.a. en riktig familjedag med grillning, samkväm och radiokörande i en härlig blandning. Även yngre förmågor testade på att köra telegrafi - ett helt nytt språk som väckte mersmak. Det ska börjas i tid.

Platsen erbjuder även många möjligheter till uppsättning av olika antenner i höga antennlägen. Låga störnivåer ger möjlighet till långväga DX-kontakter. Klubben genomförde även några antennexperiment i samband med vistelsen.

Även denna gång förlades fielddagarna i samband med månadens QRP contest.

Light House Day - 7S5LH  i Augusti månad

På den internationella fyrdagen försöker klubben belägra någon av Östgöta skärgårdens större fyrar. Fyren Häradskär har använts de senaste åren och den ligger i yttre skärgården och erbjuder övernattning i fyrvaktarbostad / vandrarhem. Under två dagar kör man mycket radio men man har även samkväm i form av grillafton.

Klubben har ett Light House Award, ett diplom som kan begäras från klubben som QSL på ett genomfört och godkänt QSO.

>> Länk till regler/ansökan av Svenska Fyrdiplomet >>