Search
Tooltip
Fieldday 2015
Tooltip
Loppis 2011

Det är många sändaramatörer från både norr, söder och väster som drar mot Norrköping och så var det även i år. Loppmarknad  handlar inte bara om försäljning utan det var också en mötesplaats. Bland de större utställarna i år fanns  bl.a. Swedish Radio Supply från Karlstad, ”Limmared.nu”, VKC Hamshop.
Lokala klubbar hade också hyrt bord liksom många hängivna radioamatörer (en från Norge) som städat i sina gömmor och sålde.

Tooltip
RU0 Nya QTH´t
Tooltip
Loppis 2010

Årets Loppis blev återigen lyckad. F13s gamla matsal på Bråvalla området fick återigen tjäna som mässlokal. Till de 600 kvadratmetrarna kom 268 betalande besökare fyndade bland både nya och gamla radioprylar. Förutom de sedvanliga utställarna kom även några nya utställare från södra Sverige och till och med från Norge. Radioentusiaster från ett allt större område letade sig fram till Loppisen. Vid efterföljande uppföljning och summering kunde konstateras att väldigt många betraktade även denna gång som bra planerad och väl genomförd.       

Tooltip
Antennedtagning Abel Becker 2010

I september månad plockade vi ned vår 70cm antenn med hjälp av en kranbil. Plåttaket på det höga huset skulle renoveras och nuvarande infästningen av antennen ställde till problem med den framtida tätningen. Vi beslutade att antennen skulle plockas ned tillsammans med fastighetsägaren. Den är en hög och bra antennplats men i närområdet finns också någon radiostörning i närheten av vår frekvens som kommer och går. Takrenoveringen ska vara genomförd i början av November då vi åter kan få sätta upp vår antenn. En mindre antenn är fullt tillräcklig.  

Tooltip
Kick-Off 2010

Årets Kick-Off började sannerligen verkligen bra - nämligen hemma hos Lennart/SM5DFF. Riktigt gott kaffe med tilltugg. Många radioentusiaster dök upp för ett äkta eyeball-QSO. En riktigt trivsam stund med underhållning av Lennart på ett av sina keyboard. Tack Lennart.

Tooltip
Fielday 2010

Abboreberg

Tooltip
E-tuna 2010

2010 års Eskilstuna resa

Tooltip
Loppis 2009

Årets loppis gick av stapeln den 10 oktober i matsalen på gamla F13 flottiljen. Över 250 besökare kom för att fynda på radioloppisen med  välfyllda bord. Både nya och begagnade prylar omsattes till många amatörers glädje som passade på att byta upp sin radiopark. På årets loppis hölls även ett föredrag av Karl-Arne/SM0AOM om störningar på amatörbanden.Föredraget samlade många intresserade. Fina entré/lotterivinster utdelades och årets högsta vinst var en handapparat från Mobinet.

Tooltip
Fyraktivitet 2009

År 2009 blev det återigen en resa till Häradsskär för att under helgen  15 – 16 augusti aktivera fyren för den internationella Lighthouse weekend. Vi som rest var SM5AQI Lennart, SA5BFB Johan, SM5ZCI Tanja, SM5ZCJ Dirk och SM5RN Derek. Avresa med båt i lugnt väder från fyrudden kl 0800 på lördagen. Därefter antennuppsättning, denna gång med hjälp av Fyrmästare Lars Åman fick vi ansluta antennen till själva fyren högst upp på 25m höjd. Andra ändan fäst på en räcke på 3 m höjd. Två stationer igång, en bemannad av Derek, Lennart och Johan på 80m och 20m den andra bemannad av Tanja och Dirk på 40m och 21m. Allt som allt kördes ca 480 QSO’s.  På söndags morgon kördes SSA portabeltest med en K1 rigg på 40 och 80m uteffekt var endast 0.9watt. Lennart och Derek körde telegrafi med den.

 • Random images
   
  Uploaded måndag 18 maj 2009
  Uploaded söndag 01 mars 2009
  Uploaded söndag 24 oktober 2010
   
 • Latest images
   
  Uploaded söndag 17 maj 2015
  Uploaded söndag 17 maj 2015
  Uploaded onsdag 19 oktober 2011
   
<< Start < Föregående 1 2 3 Nästa > Slut >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Solar Terrestrial Data


Created by PA4RM
SK5BN.se - Norrköpings Radioklubb, Copyright